RENDELHETŐ önálló előadásokJaroslav Hasek - Mikó István
Svejk vagyok
zenés sörözgetés egy derék katonával
egy részben

Szereplők:
Svejk: Mikó István
Palivec, kocsmáros: Suha Kálmán
Poldi, harmonikás: Rusz Milán

Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napoleont. Jellemrajzuk el- homályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történeté- ben. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: Svejk vagyok.

Időtartam: 80 perc

Megrendelem

***

Jaroslav Hasek - Josef Marek - Mikó István - Suha Kálmán
Folytassa Svejk!
zenés sörözgetés egy derék katonával
egy részben

Szereplők:
Svejk: Mikó István
Palivec, kocsmáros: Suha Kálmán
Poldi, harmonikás: Rusz Milán

Hasek 1923-ban meghalt, de Svejk túlélte a II. világháborút, sőt meg- érte a szocializmust is, Paliveccel, a kocsmárossal, aki Ferenc József csá- szár és apostoli király arcképe helyett ez idő tájt Sztálint óvja a légyszartól. Svejk magányosan sörözget a kocsmában és szentenciákat mond: az ember vagy szabad, vagy felszabadított...az önkritika fontos, mert ha ma- gadat pofozod, a többi elvtárs nem pofoz annyira...lopni nem elég, politi- zálni is kell hozzá...a mi társadalmunk, ha tagjainak nem is, de a hülyék-nek a lehető legjobb körülményeket biztosítja.

Időtartam: 80 perc

Megrendelem

***

Krúdy Gyula
A gyomor örömei
színjáték egy részben

Krúdy Gyula írásainak felhasználásával színpadra alkalmazta Mikó István.

Szereplők:
Vendég: Mikó István
Vendelin: Győri Péter
Zsanett, Asszony, Fogadósné, Majmunka, Gizella: Rátonyi Hajni

Az élet tulajdonképpen mindennap kezdődik, a szegényekből egy szeren- csés ötlet révén másnapra gazdag emberek lehetnek, egy jó találkozás megváltoztathatja a sorsokat, egy mosoly, egy barátság, egy vonzalom fel- frissítheti a legpettyhüdtebbeket is...Szeretni kell az életet!...Én szeretek napközben sétát tenni, hölgyekkel kirándulni, felvidulni a természet szép- ségein, a nők csacskaságain, szeretek álmodozni arról, hogy ez vagy az a tervem beválik, szeretem a barátságos környezetet, mindig inkább a hol- napnak élve, mint a mának, jó konyha, jó pince mellett...Voltaképpen nem akarok mást az élettől, mint azt gondtalanul eltölteni, és barátságos emlé- ket hagyni magam után.

Időtartam: 80 perc

Megrendelem

***

I.rész
W.A. Mozart levelezésének felhasználásával írta és rendezte: Mikó István

Repülni akarok
lázálom egy felvonásban

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Szereplők:
Mozart: Boros Zoltán
Constace: Borbély Kriszta

A színdarab Mozart zsenijének tiszteleg. Felvillannak a muzsikus életé- tének fontos, meghatározó pillanatai. Az előadás ötvözi a modern színház eszközeit, tánccal,videó installációkkal és akusztikai, zenei hatásokkal. Egy különleges szeánsz Mozarttal, hogy együtt fejthessük meg a megfejt- hetetlent.

Időtartam: 50 perc

II.rész
Luigi Pirandello szövegeinek felhasználásával írta és zenéjét szerezte:
Mikó István

Vadmadár
zenés életkép

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Szereplők:
Nico Schillaci, más néven Liolá: Mikó István
Cesare, muzsikus: Rusz Milán
Toto, kocsmáros: Suha Kálmán

Az öregedő falusi szívtipró, Nico, egész héten keményen dolgozik, hogy hat gyermekét tisztességgel felnevelhesse, de alig várja a vasárnapot, mert ilyenkor barátaival egy kis borozgatás, beszélgetés, tréfálkozás, filozofál- gatás közben: együtt muzsikálhatnak. A dalok és a képzelet segítségével végre önaga lehet és szabadon szárnyalhat, repülhet, mint egy vadmadár.

Időtartam: 50 perc

Megrendelem

***

Három a párom
zenés kabaré

Szereplők:
Győri Péter
Szabó Anikó
Mikó István

Csacskaság azt gondolni, hogy a irányít! A csak érdekes, néha kel- lemes intermezzo a férfi életében. A csak jól megy férjhez, vagy lega- lább is jól akar férjhez menni, megcsalja a férjét, vagy legalábbis szeretné, uralkodik a férjén, vagy legalábbis azt hiszi. Egyszóval nem irányít, csak körülötte forog a világ, ezért szédülnek el tőle a férfiak.

Időtartam: 70 perc

Megrendelem

***

Mindhalálig Beatles
koncert

Közreműködnek:
Mikó István
Forgács Péter
Incze József
Győri Péter

Hosszú sikersorozatot ért meg a Thália Színházban a Mindhalálig Beatles című előadás, melynek zenei anyagából, a legszebb Beatles dalokból ösz- szeállított koncerttel a négy színész már több, mint ötszáz alkalommal ör- vendeztette meg a közönséget.

Időtartam: 110 perc

Megrendelem

***

Kovács András Ferenc-Mikó István-Suha Kálmán
BICIKLIRODEO
zenés utazás

Előadják:
Mikó István - próza, ének, gitár, hegedű
Suha Kálmán - gitár
Rusz Milán - ének, harmonika

John Coleman amerikai költő, művész nevén Jack Cole, sohasem élt a va- lóságban. Kovács András Ferenc Kossuth-díjas költő képzelete hozta létre. Így ő is itt van közöttünk, utazik velünk, figyeli, szereti-gyűlöli, olykor ki- neveti ezt a mi világunkat. Most közkinccsé tesszük verseit, dalait.Olvas- suk, énekeljük, előadjuk az ő Daloskönyvét.

Időtartam: 80 perc

Megrendelem

***

Torzít a tükör

Rendelhető önálló előadások

Aktuális futó darabok